3. juni 2018 – Lysende natskyer

I går havde jeg en fantastisk oplevelse. Mine første billeder af Lysende Natskyer – NLC – Noctilucent Clouds kom i hus og jeg var godt oppe og ringe.

Jeg måtte derfor ud igen i nat, for måske jeg var heldig igen.
I nat valgte jeg at køre en lille tur. Landede ved Bogø dæmningen ved midnatstid, men kunne så absolut ikke se en eneste lysende natsky og så var der samtidig en milliard myg, måger der var skide sure og en lidt besværlig opstilling af udstyret på dæmningen, som skråner en del. Så valgte hurtigt at pakke og køre videre.
Valget faldt på Farø dæmningen og allerede ved ankomst kunne jeg se at der var lysende skyer i det fjerne.
Tænkte først at det var lysforurening fra Vordingborg, måske Næstved, men efter lige at have vænnet øjnene til nattens mørke, så jeg at det var NLC så her blev udstyret sat op.

Jeg startede med lidt forskellige indstillinger, for lige at se hvordan det tog sig bedst ud og efter nogen minutter, havde jeg fået stillet det rigtig. Da der var lidt bevægelse i de lysende skyer, valgte jeg at lave billeder til et par timelapse, så sad bare og nød natten og lyttede til musik fra en strandfest ovre på Falster 🙂

Det blev til en del billeder og har lige kigget dem igennem.
Jeg er helt høj over det jeg ser og alligevel godt træt.

Her er lige et enkelt af dem. Det fik en hurtig redigering i PhotoShop CC

Exif:
Canon 5D III – Tamron SP 24-70/2.8 Di VC USD
2 sec – f/4,0 – 56 mm – iso 1600
3. juni kl. 00:27 og solen var -12,48° under horisonten