Mælkevejen - 21. september 2019

Mælkevejen – 21. september 2019

Vi har været velsignede med dejligt vejr i nogen dage og hen under aften har det været helt fantastisk.
Vindstille og meget klart, sådan næsten da. Tiden har ellers ikke rigtig været til det, da vi har temmelig travlt, både i forretningen og også med Lindas undervisning. Men nu skulle det være!

Lørdag aften besluttede jeg mig for at gå en tur ned ved Kirkestien for at tage nogen få billeder, det var jo efterhånden ved at være et stykke tid siden.
Ved 21 tiden ankom jeg og tågen bare rullede ind, så det blev meget hurtigt diset. Jeg valgte dog alligevel at sætte udstyret op og ved hjælp af min dew-heater, lykkedes det mig at holde glasset fri for dug, så jeg kunne få nogen rimelig fornuftige eksponeringer af mælkevejen.

Jeg havde et RA54 red-enhancer skrue filter liggende og det skulle da selvfølgelig monteres, da mit Canon 6D II ikke understøtter Optolong Red Enhancer clip-in filter. Jeg er ganske godt tilfreds med farverne i kernen, men disen gjorde det temmelig svært at få det hele til at passe sammen “og ja jeg fik aldrig stillet hvidbalancen efter mit gråkort” så igen lidt på øjemål.

Da jeg vendte næsten hjemad, var tågen lettet så meget, at jeg lige kunne tage lidt billeder til forgrunden, så tågen syner ikke af så meget på billedet her.

Ønsker jer alle derude en fantastisk start på ugen.

Canon 6D II – Samyang 24mm F/1.4 ED AS IF UMC – HOYA RA54 red enhancer
tracket på Skywatcher Star Adventurer

MW 9 x 120 sec – f/2.8 – iso 800 – 24mm
FG 3 x 60 sec – f/6,3 – iso 3200 – 24mm

Møn – Denmark – 2019.09.21 21:37