6. januar 2018 - Orions belt

6. januar 2018 – Orions Belt

12 x 80 sec. – 140 mm – f/5,6 – iso 2000

ENDELIG!!! 😀 Klart vejr over Møn.

Da vejret endelig tillod det, måtte jeg jo ud og afprøve nogen af mine julegaver 😉

Jeg riggede udstyret til, ude ved siden af køkkenterrassen og gik i gang med at stille ind efter Polaris. Først med Polarscopet på SA og efterfølgende med min nye Polemaster QHYCCD. Den var temmelig intuitiv at bruge og jeg fik da vist også stillet sådan nogenlunde ind.
Nu er jeg ikke så meget inde i konstallationer, så tænkte at jeg bare ville tage lidt billeder af Orions 3 stjerner og hvad dertil hører, så fik da lidt efter lidt skudt mig ind på dem. Det var ikke let, alt vibrerede på stativet, så snart jeg trak vejret, og det tog en del testskud at få stillet sådan nogenlunde skarpt.
Det var efterhånden blevet sent, månen ville jo stå op kl 22:04 og Orions stjerner var ved at forsvinde ud forbi træet, så skød bare løs. Fik 12 anvendelige billeder, uden grene og flyvemaskiner, inden jeg besluttede mig at pakke sammen igen.

Hvad lærte jeg?

1. Mit stativ, et Manfrotto 055XPROB er bare ikke stærkt/stabilt nok til SA med kontravægt, Canon 5D mark III med batterigreb, Canon f/2,8 70-200 IS USM + x2 extender!

2. At stille skarpt direkte på objektivet kræver sin mand. Har jo BackYard EOS, så hvorfor ikke bruge det i stedet for!?

3. Jeg ønsker mig et sæt DEW NOT eller lignende. Har ikke flere “varmedimserfraspejderudsalget” og kan ikke finde linket på et alternativ, der tidligere var herinde.

4. Skal have støbt en pæl i jorden ude på siden af terrassen, så jeg i stedet for stativet, kan montere udstyret direkte på den, så er alignment med Polaris også noget lettere. Skal have fremstillet noget plade noget hos en smed. Jeg bliver så bare en smule låst på nattehimlen, men så må der flere pæle i jorden rundt omkring på matriklen! Linda bliver glad 😉

5. Skal have købt en usb hub, så også guide scopet kan kobles til og måske en flash hotshoe adapter fra astrokraken, så det kan monteres direkte på kameraet.

6. Der skal øves, øves og så øves.

Billedet var ikke helt som jeg havde forestillet mig at det skulle være, men lidt der hen ad.

Taget med:
Canon 5D mark III – Canon f/2,8 70-200 IS USM – Canon x2 III og SA med Polemaster

12 x 80 sec. – 140 mm (og ja ved godt at jeg så kunne have undværet extenderen, men havde batterigrebet på og så var der ikke plads på L-Bracket uden extenderen) f/5,6 og iso 2000

Lidt behandling i Lightroom og Photoshop