27. marts 2020 – nymåne

Har tit villet tage nogen billeder af nymånen. Det nåede jeg så ikke helt sidste gang, da jeg var 3 dage for sent på den, men fik i stedet nogen af 10,4% tiltagende måne.
Et billede jeg har arbejdet lidt med, da det er lidt en udfordring at få noget frem i skyggen.

Billedet er stakket af 3 omgange, skyggesiden, seglet og gløden, med eksponeringer taget ved iso 400 og iso 800, ved lukkertid på 1/400 med mit Canon 6D II igennem mit teleskop Explore Scientific PN208 on Explore Scientific som giver ca. 860mm fokal længde.
(til sammenligning er billedet herunder taget med mit Canon 5D III og et 200mm objektiv, da vi havde fuldmåne forleden)
De forskellige eksponeringer blev alignet i PIPP, stacket i RegiStax og efterbehandlet og sammensat i photoshop.

Håber i kan lide det

Pas godt på hinanden.