Vinter nattens smukkeste juvel – 17. januar 2020

Et test skud af Orions Nebula

Det så ud til at blive klart vejr i går, så teleskopet blev slæbt ud på terrassen, så jeg lige kunne øve mig lidt.

Da jeg skulle indstille retningen på det, PMC-8 GoTo rammer lidt ved siden af, blev iso’en skruet op på 16.000 og der blev eksponeret på 30 sekunder.

Desværre rullede skyerne ind over, så det blev til ganske få eksponeringer, hvoraf en del var rystede og jeg fik en del ekstra som der skulle findes ud af.

PMC-8 GoTo arbejder egentlig ganske godt sammen med APT men APT ville ikke skabe forbindelse til mit Canon 6D II, så eksponeringerne er styret fra mobiltelefonen. Der skal guiding til, hvis jeg vil op på længere eksponeringstider, det ligger stadig på skrivebordet. Dughætte skal laves / købes og der skal laves en noget mere stabil platform end græsplænen til hele monteringen, tror det var derfor en del billeder var lidt rystede.

Jeg ved godt at billedet ikke er super skarpt, særligt godt efterbehandlet eller noget andet at skrive hjem efter, men jeg må ærligt indrømme at jeg er meget imponeret over hvordan mit Canon 6D II håndtere så høj iso

Billedet er stacket af 3 eksponeringer på hver 30 sekund – f/3,9 – iso 16.000 – 812 mm
Efterbehandlet i DSS, PS og LR